Om oss

The Studio - pole & aerial, Gävles nya pole studio!

I januari 2019 slog vi upp portarna till Gävles nya pole studio, med två polesalar och ett fitnessrum. Vi vill skapa en plats där alla känner sig välkomna och kan upptäcka eller vidare utveckla sin kärlek för sporten pole dance.

Pole dance blev hösten 2017 officiellt en sport och den växer för varje år som går. International Pole Sport Federation (IPSF) jobbar hårt för att få in pole dance som en av de olympiska grenarna.

Det är Andréa Hammarström som är den drivande kraften bakom The Studio. Hon har varit aktiv inom sporten sedan 2010 och har jobbat som instruktör i Sverige sedan 2015. Andréa valde att börja tävla inom pole dance 2018 då den första tävlingen var SM, där hon kom på en tredjeplats i kategorin Pole Sport, Professionell. I maj samma år tävlade Andréa i Pole Theatre Scandinavia och tog hem guldet i kategorin Comedy Semi-pro. I september reste Andréa för första gången internationellt och tävlade i Pole Theatre Germany.

Pole dance är min största passion och jag ser fram emot att utveckla pole dance i Gävle och hjälpa till i arbetet att sprida sporten - Andréa

Foto: Johannes Hjort

Foto: Fia Linderdahl